Everlast

Az Everlast márka története

Az Everlast 1910-ben, New York, Bronx negyedéből indult világhódító útjára. Jacob Golomb, egy szabó fia, elégedetlen volt a fürdőruhája minőségével, ezért készített magának egy olyan úszódresszt, ami elnyűhetetlen. Jacob büszkén az Everlast nevet adta újdonsült termékének, ami magyarul "örökkévaló"-t jelent. Sajnos a dressz nem tartott az örökkévalóságig, de a név szerencsére igen.

Rákövetkező években egy kis boltban folyamatosan varrta és árulta sportruházati termékeit, amik egyre sikeresebbek lettek.1918- ban lett egy fordulópont, amikor is egy Jack Dempsey nevű fiatal bokszoló, azzal a kéréssel fordult Golombhoz, hogy készítsen neki egy olyan fejvédőt, ami akár 15 menetet is kibír a szorítóban, mivel abban az időben ilyet nem gyártottak. A Golomb által készített fejvédőben és kesztyűben 1919-ben elnyerte a nehézsúlyú világbajnoki címet. Ezzel a győzelemmel az Everlast beírta magát a boksztörténelembe.

1920-ra a kis bolt egy többemeletes épületté nőtte ki magát, ami a világ elsőszámú boksz-felszerelést gyártójának főhadiszállásává vált. 1921-re az Everlast cég már nem csak az ökölvívók számára készített felszereléseket, hanem mindenféle egyéb sporteszközt is gyártott, a fogvédőktől kezdve a fitnessgépekig.

1925-ben Golomb megtervezte első, még bőrbetétes "boxer trunk"-ját, mely alapját képezte a későbbi ruházati termékeinek. Az elkövetkezendő évtizedben az Everlast név szinonímája lett a boksz szónak, és 1935-ben a vállalat felvette az Everlast Worlds Boxing Headquarters Corp. nevet.

Miután apja meghalt, Dan Golomb lett az Everlast birodalom feje, 1958-tól 50-50%-ban Ben Nadorffal karöltve vezették a céget. Nadorf olyan neveket szerzett meg a cégnek, mint Cassius Clay vagyis Muhammad Ali, Joe Frazier, Evander Hollyfield és a mai napig mindhárom profi bokszszervezet kiemelt támogatója. 

Természetesen a sportfelszerelésekkel párhuzamosan fejlődtek az Everlast ruházati termékei is, amelyekkel a cég az öltözködés és a divat világába is letette névjegyét. Az elmúlt évtizedekben a ruházat gyártás húzóágazattá vált, aminek oka nagyrészt az európai piacra való bekerülés.

Az Everlast nagy hangsúlyt fektet kényelem és a komfort mellett a tökéletes anyagválasztásra és a minőségi kidolgozásra, de a limitált szériagyártásnak köszönhetően a termékek megőrzik exkluzivitásukat.

Rendezés: Oldalanként:

Gyártó:

Kategória:

Méret:

Szín:2017. b73fashion.hu
Top;