TheMountain

The Mountain, a "3D" póló

A The Mountain pólókat már majdnem két évtizede gyártják az USA- ban, de Európa csak 2013- ban fedezte fel magának, azóta viszont hihetetlen nagy népszerűségnek örvend. Ezt a népszerűséget leginkább a 2012- 2013- ban piacra került 3D hatású "Big Face", vagyis "Nagy Arcok" sorozatnak köszönheti. Trend teremtővé vált a divatvilágában, neki köszönhető az oroszlán és a tigris motívum.

A tulajdonosok hitvallása, hogy élhetővé kell tenni a Földet és ehhez sok apró lépés járul hozzá. Az egész gyártási folyamatot, illetve technológiát ehhez igazítják. Annyira környezettudatosak, hogy a gyári dolgozók csakis organikus eredetű ételt kapnak, a kis gyermekek számára pedig létrehoztak egy környezettudatos óvodát is.

Az alapanyagot adó gyapot többségében bio termesztésű és több, mint a 80%- át az USA- ban termesztik, így spórolva a szállítási és üzemanyag költségen.

"A "biogyapotot" (angolul: organic cotton) rendkívül szigorú előírások szerint termesztik, akár a bioélelmiszereket. Ezeken a gyapotföldeken nem szabad sem genetikailag módosított gyapotot termeszteni, sem bármiféle mérgező anyagot használni, így növényvédő szereket sem. Nagy figyelmet szentelnek az időjárás alakulásához mindig igazodó öntözésnek. A gyomokat nem vegyszerekkel, hanem kézi munkával irtják, ezért ez a pamutfajta egyelőre nagyon drága. A gyapottermő területeknek egyelőre csak kis hányadán (jóval 1% alatt) alkalmazzák ezt a módszert, főleg az USA-ban és Törökországban. Az ilyen pamutból készült késztermékek nem tartalmaznak az egészségre káros anyagokat, és magas áruk ellenére van rájuk bizonyos kereslet.

(forrás: Wikipedia - Pamut )

FONTOS: A The Mountain pólók gyártója rendelkezik az OEKO-TEX 100  minősítéssel, ami a világ egyik legszigorúbb minősítése, garantálva, hogy a termék szigorúan mentes minden kemikáliától, nem allergén és tökéletesen bőrbarát viselet.

A póló gyártása

A The Mountain pólók 150- 200 grammos alapanyagokból készülnek, szemben az olcsó 80- 100 gramm/ m2 sűrűségűvel. A különbség használat során fog megmutatkozni. A The Mountain pólók többszöri mosása után is megtartja eredeti színét és méretét, míg az alacsonyabb sűrűségű anyagból készült pólók kinyúlnak, megcsavarodnak, eleresztik eredeti méretűket. The Mountain pólók körkötött technikával készülnek, azaz nincs is rajta oldalvarrás, vagyis nem fordul elő az a jelenség, hogy az oldalvarrás a has tájékán jelentkezzen.

A pólók alapszínét batikolással készítik, ehhez szerves, tehát nem műanyag alapú reaktív színezékeket használnak, amivel körülbelül 600 színárnyalatot képesek előállítani. A batikolás  egy aprólékos, sok kézi munkát igénylő technika, ami még értékesebbé és különlegesebbé teszi a The Mountain Co. pólóit és ráadásul elősegíti a 3D hatás érvényesülését. 
A pólók a batikolás folyamán "beavatásra" kerülnek, ami szintén hozzájárul vásárláskori formájuk és méretük megőrzéséhez.

A pólók nyomtatása

A pólók nyomtatása vegyszermentes vizesbázisú festékkel történik. Teljes mértékben beleivódik az anyag rostjaiba, pihe- puha érintést kölcsönözve. Ezt a technológiát csak nagyon kevesen tudják véghez vinni, A cég már majdnem 20 éve kísérletezik vele. Hivatalosan a gyártó nem mondja, hogy "3D"- s pólókat készít, de a köztudatban elterjedt, mivel ha ránézünk egy elkészült pólóra "3D"- s hatást kelt.

Csakis saját üzemükben történik a gyártás, így megőrizve az egyediséget és azt, hogy tömegessé váljon.

Rendezés: Oldalanként:

Gyártó:

Kategória:

Méret:

Szín:2017. b73fashion.hu
Top;